Even voorstellen

“Het meest inspirerend vind ik mensen die laten zien wie ze écht zijn.”  foto linkedin bijgesneden

Marco Salentijn- Salentijn coaching en training

 

Een paar jaar geleden stelde ik mij aan iemand voor en vertelde ik wat ik deed. Hij antwoordde dat hij niet zo geïnteresseerd was in wat ik deed, maar vooral wilde weten wat mij dreef. Ik was verbaasd, want ik was niet gewend dat iemand zo snel aan het niveau van ‘vriendelijk uitwisselen van beleefdheden’ voorbij gaat. Tegelijk merkte ik dat hij oprecht wilde weten wat er in mij leefde en wat mij dreef om ‘s ochtends aan het werk te gaan.

Hij zei: “Stel je eens voor dat je aan het einde van de dag terug kijkt , en dat jij die dag een waardevolle bijdrage hebt kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van andere mensen”. Ik stelde mij dit voor en besloot een andere weg te kiezen. Ik gaf mijn baan als accountmanager op, volgde mijn hart en zette mijn talenten en passie in om mensen te helpen stappen te zetten in hun ontwikkeling.
In 2010 ben ik gecertificeerd NLP Master geworden. Inmiddels heb ik ervaren dat mensen tot onvoorstelbare dingen in staat zijn, vooral als ze zich bewust zijn van hun eigen mogelijkheden en de invloed die ze daar zelf op hebben.

Waarom deze trainingen?

In 2003 ben ik gestopt met roken. Het doorzien van de rookverslaving en er met volle overtuiging voor kunnen kiezen om niet langer geleid te worden door de sigaret gun ik anderen ook. In 2010 ben ik gecertificeerd trainer geworden bij Allen Carr. Sindsdien heb ik honderden mensen geholpen om te stoppen met roken.

 

Hoewel ik er veel plezier in had om met mensen te werken die bezig waren stappen te zetten om weer vrij te worden, speelde er op de achtergrond een proces dat er voor zorgde dat mijn lichaam in oktober 2011 hard op de rem trapte. In die tijd vroeg iemand mij: “Hoe komt het dat jij een burn-out kreeg, je bent toch zo’n aardige jongen?” Dat was precies het probleem, ik was te aardig. Ik deed mijn best om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, en was dus bijna altijd vriendelijk. Ik voelde me vaak verantwoordelijk voor hoe de ander zich voelde.

Door het lezen van het boek ‘Stop met aardig zijn’ heb ik kennis gemaakt met Verbindende Communicatie en dat heeft mij enorm veel inzicht gegeven in de reden waarom mijn lichaam op de rem trapte. Dit heeft mijn leven en mijn relaties enorm verdiept en verrijkt.

 

Ik ben opgeleid in de principes van Geweldloze Communicatie en Verbindend Communiceren bij Jan van Koert. In 2014 was de tijd rijp om voor mezelf verder te gaan. Ik begon met Salentijn coaching en training. Onder die naam ontwikkel en geef ik de trainingen ‘Echt stoppen met roken’ en ‘Verbindend Communiceren’.

 

Voor meer informatie, neem contact met mij op.

Share Button

Copyright © 2015 Marco Salentijn. Alle rechten voorbehouden.